miercuri, 23 noiembrie 2011

Scurt istoric despre Xbox


Jocuri de dispozitiv care a devenit pentru Xbox a fost dezvoltat în primul rând de către organizaţia Microsoft de către o echipă minut pe care dezvoltatorul joc implicate Seamus Blackley. Microsoft Corporation întârziat de mai multe ori în consolă, care a fost prima manifestare la sfârşitul anului 1999 de interviuri următoare ale Microsoft Corporation CEO. Chief Officer Exectutive a spus că o jocuri / multimedia, bucata de kit a devenit esenţială pentru dezvoltarea de multimedia.

În conformitate cu cartea Smartbomb de Heather Chaplin si Aaron Ruby, popularitatea fantastica a Sony PlayStation foarte preocupat Microsoft spre sfârşitul anului 1999. Completarea consola de jocuri de piaţă părea să ameninţe pe piaţă pentru calculator personal, care compania Microsoft a avut controlul deplin şi invocate pentru o mare parte din veniturile sale substanţiale. Pe partea de sus a acestui fapt, o societate în piaţa de jocuri video ar diversifica linie de Microsoft de produse, care până în acel moment a fost foarte mult sa concentrat pe software-ul.

Potrivit scriitorului Dean Takahashi în cartea sa, Deschiderea Xbox, dispozitiv care a devenit Xbox iniţial a fost să fie intitulat DirectX-box, pentru a ilustra folosirea pe scară largă de DirectX în interiorul consolei de funcţionare intern. Xbox a devenit desemnarea finală luată de introducere pe piaţă de Microsoft, dar în prezent, echipamentul păstrează unele sugestii în direcţia de DirectX, mai ales în formă de X-logo-ul, care este faimos pentru DirectX, să nu vorbim de forma X, la partea de sus a bucăţi de euipment. În ciuda tuturor acestei cu toate acestea, este exclus ca x86 (Pentium 3) procesor ar fi putut fi sursă de inspiraţie în spatele ei.

Din acel moment cele trei principale din jocuri de noroc au vazut cota lor de suişuri şi coborâşuri. În timpul perioadei că această piesă a fost scris, Sony a vândut 280, 800 PS3S topping 254, 600 de unităţi de Xbox 360 sa mutat de Microsoft. Bătaia ambele console, cu toate acestea, a fost Wii. Nintendo livrat 432, 000 de console-a plăcut mai ieftine de joc mai mult casual.

Xbox este o consolă de jocuri pe 128 biți, lansată de Microsoft în 2001 în SUA, iar în 2002 în Europa și Japonia, ea aparține generației 6. A fost prima consolă de jocuri a Microsoft, și când a sosit a fost cea mai puternică consolă pe piață. Xbox nu a reușit să depășească liderul de piață, PlayStation 2, însă a vândut mai mult decât GameCube, cu 24.000.000 de console vândute. Consola a avut integrat serviciul Xbox Live, care a lǎsat jucătorul să-și probeze abilitățile jucând online. În 2005, Xbox a fost urmat de Xbox 360.

Jocuri de lansare cunoscute pentru Xbox includ Halo: Combat Evolved, Dead or Alive 3, și Project Gotham Racing. Câteva jocuri notabile lansate ulterior sunt Tom Clancy's Splinter Cell, Ninja Gaiden, Star Wars: Knights of the Old Republic, Halo 2, Doom 3, Half-Life 2,Far Cry Instincts.


Postat de pe  http://ro.wikipedia.org/wiki/Xbox

Un comentariu:

  1. Ce model e acest xbox?Am si eu unul dar scriie doar xbox pe el?Unde pot gasii jocuri pt acest Xbox?

    RăspundețiȘtergere